QR

 

 

Adım 1

Bu giyside kullanılan pamuk, sıfır kimyasal madde ile Türkiye'nin Aydın ilinde sürdürülebilir bir şekilde yetiştirilmiştir. Bu ürün için kullanılan yüksek kaliteli Ege pamuğu, Dünya çapında yüksek kalitesi ile tanınmaktadır

Adım 2

Sürdürülebilir bir şekilde toplanan pamuk, elyafa dönüştürüldükten sonra İzmir'deki yerel bir fabrikada kumaş haline getirilir.

Adım 3

Bu kumaşlar daha sonra İstanbul'a gönderilir ve zehirli herhangi bir içerik barındırmayan yüksek emici boya ile boyanarak kimyasal kullanımı ve su tüketimi minimize edilir. Endüstriyel su tüketiminin %20'si dokuma ve boyama sektörleri tarafından harcandığı için suyu tasarruflu kullanmak bizim için büyük önem arz eder.

Adım 4

Tüm bu işlemlerden sonra, Seher Hanım, İstanbul merkezli bir atölyede tasarımlarımız için kalıpları hazırlar. 27 yıldır sektörde bulunan Seher Hanım, tasarım aşamasında tekstil atıklarını minimize eden sıfır atık tasarım tekniğini kullanmaktadır. Tekstil endüstrisinde ürünlerin %15'inin kesim odası zemininde geri dönüştürülemeyen atık haline geldiği tahmin edilmektedir.

Sıfır atık kalıp hazırlama sanatı hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayın.

Adım 5

Bu modeller daha sonra yüksek güvenlikli ekipmanlarla kumaşları kalıplara ayıran kapsamlı sosyal güvenceye sahip Ali'ye teslim edilir. Çalışma şartlarımız Adil İş Gücü Derneği (FLA) standartlarına tabidir.

Adım 6

Benzersiz çizgilere sahip tüm kumaşlarımız, İstanbul Rami'de, sahiplerinin ve çalışanlarının yüzde 90'ını kadınların oluşturduğu bir nakış merkezine gönderilir.

Adım 7

Etiketlerimiz, GOTS (Global Organik Tekstil Standardı) ve FSC (Orman İdare Konseyi) onayıyla, İstanbul, ETİTEKS fabrikasında üretilir.

Adım 8

Tüm etiketler ve işlemeli kumaşlar, nihai giysilere dönüştürülmek üzere üretim ortağımız Factory 46'ya ulaştırılır. BSCI (İş Sosyal Uygunluk Girişimi) ve SEDEX sertifikalarına sahip olan Factory 46, dikimden paketlemeye kadar bütün süreci tamamlar.

 

Ürününüzün ömrünü nasıl uzatabilirsiniz?

Giysilerinizin ömrünü uzatmak, sahip olduğunuz giysilerin su ayak izini %10 azaltabilir. İşte bu konuda yapabilecekleriniz:

Çevre için daha az yıkayın:

Sık çamaşır yıkama alışkanlıklarından dolayı giysilerimizin %90'ı ihtiyaç duyulmadan çok daha önce kirli sepetine atılıyor.

Kıyafetinizi birkaç yıpranmadan sonra havalandırmak çoğu zaman temiz tutmak için yeterlidir. Lekeler olsa bile, çamaşırınızı çamaşır makinesine atmak yerine leke temizlemeyi deneyin. Her 2 günde 5 kg çamaşır yıkamak ve kurutmak yılda 440 kg karbondioksit emisyonu yaratır. Basit temizlik alışkanlıklarınızdaki bu değişim fazla su tüketiminin üstesinden gelebilir.

Çamaşır yıkamanın doğaya olan etkisi hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu makaleyi okuyabilirsiniz.

Çamaşır yıkamak sıradan bir iş değil.  Çamaşırlarınızı bilinçli bir şekilde yıkayın:

  • Talimatları takip etmeyi unutmayın

Çamaşırlarınızı makineye atmadan önce mutlaka bakım etiketindeki talimatları ve sembolleri dikkatlice okuyun.

  • Düşük sıcaklıklar tercih edin

Giysilerinizi daha düşük sıcaklıklarda (30 ° C) yıkayın. Giysilerinizi yüksek sıcaklığa maruz bırakmak çoğu zaman kaliteyi düşürür. Bu sebeple giysinizin ömrü kısalır.

  • Çamaşırlarınızı doğru şekilde gruplayın ve sıralayın

Çamaşır makinesini kullanırken giysilerinizi dikkatlice ayırdığınızdan emin olun. Farklı renkler ve kumaşlar birbirine zarar verebilir.

  • Çevre dostu deterjan kullanın

Frosch™ yıkama ürünlerini kullanmanızı öneririz.

  • Kurutma makinesi kullanmak yerine giysilerinizi havada kurutun.

Kurutma makinesini tercih etmiyor olmak sadece karbon ayak izinizi azaltmakla kalmaz, aynı zamanda giysilerinizi yıpratmaz. Daha uzun ömürlü giysiler için daima çamaşırlarınızı havada kurutmayı tercih edin.