Puffin
Fratercula
Koloniler halinde yaşayan, renkli gagaya sahip olan Puffinler, Kuzey Pasifik Okyanusu ve Kuzey Atlantik Okyanusu'nda bulunur. Kısa kanatları su altında uçan bir teknikle yüzmek üzere uyarlanmıştır. Puffinlere yönelik devam eden tehditler, iklim değişikliğini, petrol döküntülerini, ve aşırı avlanmayı içerir.