KVKK Aydınlatma Beyanı

Bu aydınlatma beyanı, Reflect Tasarım A.Ş. (“WWF Market”) olarak “wwfmarket.com” adresinde yer alan internet sitemizi ziyaretiniz, sitemizden bir ürün satın almanız, bültenimize üye olmanız veya bizle farklı bir şekilde etkileşimde bulunmanız durumlarında işlediğimiz kişisel verilerinize ilişkin sizi bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

Hangi kişisel verilerinizi topluyoruz?

Her ilgili kişi grubu özelinde topladığımız kişisel verileri aşağıda bulabilirsiniz. Birden fazla grup altındaki kişisel verilerinizin işlenebileceğini lütfen unutmayın. Örneğin hem siteye üye olmuş hem de bir sipariş vermişseniz her iki gruptaki kişisel verileriniz de işlenir.

İlgili Kişi Grubu

Kişisel Veriler

İnternet sitesi ziyaretçisi

  • İnternet sitemizin nasıl kullanıldığı (örneğin ziyaret edilen sayfalar, ziyaret süresi, tarihi ve saati, internet sitesiyle etkileşimler)
  • Ziyarete ilişkin teknik bilgiler (örneğin IP adresi ve çerez verileri gibi çevrimiçi tanımlayıcılar, cihaz kimliği, ağ bağlantı tipi, tarayıcı, dil ve işletim sistemi gibi kullanılan cihaza ilişkin bilgiler)
  • Erişim sağladığınız şehir veya ülke gibi bölge düzeyinde konum bilgisi (IP adresi veya cihazın dil tercihi gibi teknik bilgilerden çıkarım yapılmaktadır)
  • Ürün değerlendirmesi ve ürünle ilgili soru sorma kapsamında ad, soyad, e-posta ve değerlendirme ya da soru detayları

İnternet sitesi üyesi

  • Ad, soyad, e-posta adresi dahil kimlik ve iletişim bilgileri

Bülten üyesi

  • E-posta adresi, parola
  • Bülten e-postalarıyla etkileşimler (örneğin e-postanın açılıp açılmadığı, tıklanan bağlantılar, tıklama sonrası internet sitesinin nasıl kullanıldığı)

Alışveriş yapan üye veya ziyaretçi

  • Telefon numarası, posta adresi ve isteğe bağlı olarak ilgili kurum bilgisi dahil iletişim bilgileri
  • Sipariş detayları ve faturadaki bilgiler dahil müşteri işlem bilgileri ve finansal bilgiler

Sizden gelenler kampanyasına katılanlar

  • Sosyal medya hesap adı ile ilgili fotoğraf veya video

Bizimle iletişime geçen kişiler

  • Ad, soyad, telefon numarası, e-posta adresi, kurum gibi kimlik ve iletişim bilgileri

Kişisel verilerinizi nasıl topluyoruz?

Kişisel verilerinizin büyük bir çoğunluğunu bize kendi tercihinizle siz doğrudan iletirsiniz (örneğin üyelik formunu doldurarak, alışveriş sırasında adres bilgisi yazarak). Fakat bazı durumlarda kişisel verilerinizi etkileşiminiz sırasında biz otomatik yöntemlerle toplayabiliriz.

Kişisel verilerinizi;

  • İnternet sitemizi ziyaretiniz sırasında çerezler ve benzeri teknolojiler vasıtasıyla (detaylı bilgi aşağıdadır),
  • İnternet sitemizdeki bülten, üyelik, değerlendirme, soru sorma, iletişim gibi formları doldurmanız halinde,
  • Bülten e-postalarımızı okumanız sırasında,
  • Sosyal medyada #EVETWWFMARKET hashtag’iyle yaptığınız paylaşımlar neticesinde ilgili sosyal medya sitesi üzerinden,
  • Herhangi bir şekilde bizimle iletişime geçmeniz halinde bu iletişim kanalı üzerinden

elde ederiz.

Çerezler ve Benzeri Teknolojiler

Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından tercihlerinizin ve bir kısım bilgilerinizin sonraki ziyaretlerinizde hatırlanabilmesi amacıyla cihazınıza kaydedilen küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, internet sitelerine ek işlevler kazandırmak, sitelerin daha verimli çalışmasını sağlamak veya ziyaretiniz hakkındaki bazı bilgileri internet sitesi veya çerezin sahiplerine iletmek amaçlarıyla kullanılabilir.

İnternet sitemizde yer alan çerezler ile bunların türleri ile kullanım amaçları aşağıda belirtilmiştir:

Çerez Türü

Açıklamalar

Sitemizdeki İlgili Çerezler

Zorunlu çerezler

Zorunlu çerezler, internet sitemizin doğru çalışması için kullanımı zorunlu olan çerezlerdir.

secure_customer_sig, _orig_referrer, cart_currency, cart_sig (.wwfmarket.com)

__cfduid (.fontawesome.com)

PHPSESSID (infinitescroller.magikcommerce.com)

İşlev çerezleri

İşlev çerezleri, internet sitemize ek işlevler kazandırır ve sitemizi sizin için özelleştirmemize olanak sağlarlar.

currency, _scid (.wwfmarket.com)

Analitik / performans çerezleri

Analitik çerezleri, internet sitemizin performansını ölçmemize ve geliştirmemize imkân sağlar. Örneğin hangi sayfaların en sık ziyaret edildiği, ziyaretçilerin site içerisinde nasıl bir gezinti yaptığı gibi bilgiler bu çerezler aracılığıyla toplanır.

_landing_page, _y, s, _shopify_y, _shopify_s, _shopify_sa_t, _shopify_sa_p, _ga, _gid, _gat, __kla_id (.wwfmarket.com)

Hedefleme çerezleri

Hedefleme çerezleri, reklam iş ortaklarımız ve tedarikçilerimiz tarafından internet sitemize yerleştirilir. Bu çerezler aracılığıyla ilgi alanlarınıza göre bir profil oluşturularak size sitemizde ve farklı internet sitelerinde ilginizi çekebilecek reklamlar gösterilmesi sağlanır.

uid (.criteo.com), 

_fbp, fr (.wwfmarket.com)

fr (.facebook.com)

test_cookie (.doubleclick.net)

sc_at (.snapchat.com)

Tarayıcınızı, çerezleri tüm siteler veya belirli siteler için engelleyecek şekilde, çerez oluşturulduğunda uyarı verecek şekilde, üçüncü taraf çerezleri engelleyecek şekilde veya tüm çerezleri oturum çerezi gibi sayacak şekilde yapılandırabilirsiniz. Ek olarak, tarayıcınız üzerinden çerezleri silebilir veya tarayıcınızda saklanan çerezlerin listesini ve değerlerini görebilirsiniz. Çerezler hakkındaki tercihlerinizi ayarlamak için gerekli bilgileri, internet tarayıcınızın yardım sayfalarında bulabilirsiniz.

Kişisel verilerinizi hangi amaçlarla işliyoruz?

Kişisel verilerinizi işleme amaçlarımızı aşağıda bulabilirsiniz:

  • Üyelik Süreçleri. Sitemize ve bültenimize üyelik taleplerinizin yerine getirilmesi.
  • Sipariş Süreçleri. Verdiğiniz siparişle ilgili finans ve muhasebe ile operasyon süreçlerini yürütmek, siparişinizin gereğini yerine getirmek, satış sonrası taleplerinizde destek vermek.
  • Bilgi Güvenliği. Sitemiz üzerinde bilgi ve işlem güvenliğini sağlamak, kötü amaçlı kullanımları önlemek.
  • Hizmet Analizi ve İyileştirmesi. İnternet sitemiz ve bülten e-postalarımız ile etkileşiminizi analiz ederek site ve bülten üzerinde değerlendirmelerde bulunmak, bunları geliştirmek, bunlara yeni özellikler eklemek, yeni ürün ve hizmetler geliştirmek.
  • Tanıtım Faaliyetleri. Tercih, beğeni ve ihtiyaçlarınızı analiz etmek, yeniden pazarlama, hedefleme ve profilleme yaparak ürün ve hizmetlerimizi, sitemizdeki ve bültenimizdeki içerikleri, internetteki reklamlarımızı ve ticari iletilerimizi size özel hale getirmek, onay vermeniz halinde size ürün ve hizmetlerimizle ilgili ticariler göndermek, reklam ve pazarlama faaliyetlerinde bulunmak.
  • Taleplerinize yanıt vermek ve sizle iletişime geçmek.
  • Teknik sorunları anlamak, tespit etmek ve düzeltmek.
  • Hukuki yükümlülüklerimize uyum sağlamak.
  • Yasal haklarımızı korumak ve kullanmak.

Kişisel verilerinizin işlenmesinin hukuki dayanakları nelerdir?

Hedefleme çerezlerinin kullanımı, ticari ileti gönderimi ve sizden gelenler programımız kapsamında gerçekleşen kişisel veri işleme faaliyetlerinin hukuki dayanağı açık rızanızdır. Bunlar dışındaki hususlarda geçerli olan hukuki dayanaklar aşağıda belirtilmiştir:

  • İşlemenin kanunlarda öngörülmüş olması,
  • İşlemenin aramızda bir sözleşme kurulması ve bunun ifası için gerekli olması,
  • İşlemenin bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için zorunlu olması,
  • İşlemenin hukuki yükümlülüklerimiz nedeniyle zorunlu olması,
  • İşlemenin, temel hak ve özgürlüklerinizin korunması kaydıyla meşru menfaatlerimiz için gerekli olması.

Kişisel verilerinizi kimlere aktarabiliriz?

Kişisel verilerinizin aktarılabileceği alıcı grupları ve bu aktarımların amaçları aşağıda belirtilmiştir:

Alıcı Grubu

Aktarımın Amacı

Gerçek Kişiler veya Özel Hukuk Tüzel Kişileri

Tedarik ve operasyon süreçlerimizin yürütülmesi, hizmetlerimizdeki ve internet sitemizdeki teknik altyapıların kullanılması ve işletilmesi, sistem ve hizmetlerimizin korunması ve güvenli tutulması, muhasebe, finans, tahsilat ve hukuk süreçlerimizin yürütülmesi, ürün ve hizmetlerimizle etkileşimlerinizin ölçümlenmesi ve geliştirilmesi, tanıtım ve pazarlama faaliyetlerimizin yürütülmesi gibi çeşitli alanlarda üçüncü kişilerden hizmet almaktayız. Kişisel verilerinizin elde edilmesiyle ilgili yukarıda açıklanan amaçlarla aynı doğrultuda kişisel verileriniz bu tür hizmet sağlayıcılar ile paylaşılmaktadır. 

İş Ortakları ve Tedarikçiler

Tanıtım ve pazarlama faaliyetlerimizin size özel hale getirilebilmesi için çeşitli reklam iş ortakları ve tedarikçileriyle çalışmaktayız. Bu iş ortakları ve tedarikçiler, size özel reklamlar sunmamıza ve ticari iletiler göndermemize olanak sağlar (yukarıda Çerezler ve Benzer Teknolojiler bölümüne bakınız). Kişisel verilerinizin elde edilmesiyle ilgili yukarıda açıklanan amaçlarla aynı doğrultuda kişisel verileriniz bu tür hizmet sağlayıcılarla paylaşılmaktadır.

Yetkili Kamu Kurum ve Kuruluşları

Hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirebilmemiz için yasal düzenlemeler gereği zorunlu veya gerekli olan durumlarda kişisel verilerinizi, yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına aktarabiliriz.

Kişisel verilerinize ilişkin haklarınız nelerdir?

Kişisel verilerinize ilişkin olarak aşağıdaki haklara sahipsiniz:

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • KVKK mevzuatında öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Eksik veya yanlış verilerin düzeltilmesi ile kişisel verilerinizin silinmesi veya yok edilmesini talep ettiğinizde, bu durumun kişisel verilerinizi aktardığımız üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme ve
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde bu zararın giderilmesini talep etme.

Haklarınıza ilişkin taleplerinizi, Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’e uygun olarak bize “info@wwfmarket.com” veya “Kemankeş Karamustafapaşa Mh. Necatibey Cd. Alarko İş Merkezi Apt. No: 66/2 Beyoğlu/İstanbul” adresi üzerinden iletebilirsiniz.