Kaplan
Panthera tigris
Asya kedilerinin en büyüğü olan kaplanlar, avcılık kokusu yerine öncelikle görme ve sese güvenirler. Genellikle yalnız avlanırlar ve avlarını takip ederler. Kaçak avcılık kaplanlar için en acil tehdit.Kaplan nüfusu geçtiğimiz yüzyıla göre %97 oranında azaldı. Bugün doğal ortamda sadece 3.900 kaplan kaldığı tahmin ediliyor.